Wat is een AED?

zoll-aedDe afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Vaak is er bij een hartstilstand sprake van een hartritmestoornis. Een AED kan dan een electrische schok toedienen om het hart te "resetten" en zo weer aan het kloppen te krijgen. De ontwikkeling van deze apparaten heeft de laatste jaren een ontzettende vlucht genomen. De AED mag door iedereen worden bediend. Er is daarvoor geen wettelijke belemmering. Er zijn verschillende merken AED's op de markt, maar allemaal geven ze gesproken aanwijzingen tijdens een reanimatie, zodat je stap voor stap door het proces begeleid wordt.

thumb aed1Om een zo groot mogelijke overlevingskans te krijgen is het verstandig om een reanimatiecursus met AED te volgen. Een getrainde AED-bediener kan een AED veel sneller plaatsen en bedienen waardoor het slachtoffer een grotere overlevingskans heeft.

Volg daarom z.s.m. een reanimatiecursus!

AED aanschaf

Indien u een AED wilt aanschaffen, dan bent u bij "Reanimatie oost" aan het goede adres. Door goede contacten met leveranciers zijn wij in staat tegen zeer scherpe prijzen verschillende merken AED's en kasten aan te bieden. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een goed advies. Komt de AED bijvoorbeeld binnen of buiten te hangen en waar moet je allemaal aan denken als je een AED koopt?

Laat bij de aanschaf van een AED niet alleen de prijs van doorslag zijn bij uw keuze. Laat u goed informeren zodat u een AED koopt die bij uw situatie past.